Nytt hackerknep använder sårbarhet i webbläsare

Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /www/webvol7/3q/2t7svv8guj3zydc/webstudio-aniara.se/public_html/webbyra/article.php on line 172

webbyrå bloggare om media och kommunikation, Malmö Lund nära Ideon och Brunnshög

2017-02-07   Nyheter:    

   Skrivet av:  Aniara Perzon

Nytt hackerknep använder sårbarhet i webbläsare

De flesta webbläsare har en funktion för att spara uppgifter som man ofta skriver in i olika webbformulär, eftersom det är skönt att slippa fylla i allt om och om igen.


Eu-kommissionen

Skydda dina personliga uppgifter

Det är "autofyll" som används. Informationen som du matat in sparas och överförs till ett annat formulär vid behov. Det är ju bekvämt och bra, men säkert är det inte.

Hackare som vill åt dina personliga uppgifter kan enkelt använda ovanstående funktion i webbläsaren och lösenordshanterare för att komma åt dina viktiga uppgifter.

Det är lätt att bli lurad

Du kan t. ex. komma till en till synes ganska ofarlig sida som frågar endast efter namn och e-postadress. Det som är lurigt är att det kan finnas gömda fält i formuläret som inte syns, men som efterfrågar och hämtar telefonnummer, adress och andra personliga uppgifter.

Om du vill vara på den "säkra sidan" när det gäller den här typen av bedrägeri så är det säkrast att avaktivera funktionen för "autofyll" i webbläsaren.

Den finska webbutvecklaren Viljami Kousmanen har publicerat en demonstration, som visar hur det går till att bli hackad.
Boka ett kostnadsfritt och förutsättningslöst möte!

0731‑820 737

info@webstudio-aniara.se


Kontaktformulär

SSL säkra din webbplats

(Secure Socket Layer)

Vilket innebär att trafiken mellan webbläsaren och servern krypteras och att https:// visas i webbläsarens adressfält.
- Dina besökare kan känna sig tryggare och du får högre rankning av Google.

Mer om SSL säkerhet

Vill du ha en webbyrå som sköter allt?

Beställ tjänsten "Full webbyrå-service" av oss och vi tar hand om allt underhåll och alla uppdateringar som gäller din webbplats.

Full service

Vi söker underleverantörer!

Till våra molnbaserade CMS- och CRM-system som bl. a underlättar för organisationer och företag att följa EU:s dataskyddsförordning GDPR.

Läs mer


© webstudio-aniara